Voeding vs vulling

Voeding vs vulling
10
april

voeding of vulling 

De keuze die we dagelijks maken, beïnvloedt niet alleen ons lichaam, maar ook onze levenskwaliteit en gezondheid. Overal om ons heen worden we geconfronteerd met diëten, quick fixes, en ogenschijnlijk perfecte lichamen die vaak het resultaat zijn van digitale manipulatie. Het streven naar een gezondere leefstijl gaat echter veel dieper dan oppervlakkige oplossingen.

De kunst is je leefstijl aan te passen. Structureel gezond of gezonder te gaan eten, met voeding die bij jou past. Tevens is zelfwaardering en zelfliefde van groot belang. Daarnaast een balans in bewegen en ontspanning om een voor jou gezond gewicht te bereiken.

Het begint bij bewustwording, bij het besef dat ons lichaam echte voeding nodig heeft, geen vulling. Van jongs af aan worden we blootgesteld aan suikers en reclames die ons vertellen wat we moeten eten en vermijden. Maar juist deze gemanipuleerde producten leiden vaak tot ontevredenheid en een cyclus van verlangen naar ongezonde snacks.

Echte voeding daarentegen, bestaat uit verse groenten en fruit die gekweekt is op een vruchtbare grond, onbewerkte granen, gezonde vetten en natuurlijke kruiden. Het is voeding die ons lichaam herkent en waarmee het optimaal functioneert. Het vergt wellicht wat aanpassing in onze smaakpapillen en gewoontes, maar het is een verandering die de moeite waard is.

Bewegen is een essentieel onderdeel van een gezonde leefstijl, maar het betekent niet dat we allemaal intensief moeten sporten. Het gaat om het vinden van een bewegingsvorm die bij ons past en die we kunnen volhouden. Kleine aanpassingen, zoals vaker de trap nemen of een stukje wandelen, kunnen al een groot verschil maken.

Maar leefstijl gaat niet alleen over voeding en beweging. Het omvat ook onze mindset, hoe we naar onszelf kijken en hoe we onszelf waarderen. Het begint met dankbaarheid voor ons lichaam en alles wat het voor ons doet. Het betekent ook dat we mild zijn voor onszelf en dat we accepteren dat iedereen anders is.

Een gezond gewicht is niet gebaseerd op een ideaalbeeld, maar op wat goed voelt voor ons individuele lichaam. Vergelijken met anderen heeft weinig zin. Het draait om tevredenheid en acceptatie van wie we zijn. Stap voor stap kunnen we onze leefstijl aanpassen en gezondere keuzes maken, gebaseerd op wat haalbaar en prettig is voor ons.

Inzicht in voeding vanuit de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) biedt een waardevolle aanvulling. Het benadrukt de juiste voeding voor ons lichaam, gebaseerd op onze individuele constitutie en spijsverteringssysteem. Het is geen one-size-fits-all aanpak, maar een die rekening houdt met onze unieke behoeften.

Advies en coaching kunnen ons helpen op deze reis naar een gezondere leefstijl. Een begeleider kan samen met ons kijken naar wat ons lichaam nodig heeft en welke aanpassingen haalbaar zijn. Het is een investering in onszelf, in onze gezondheid en ons welzijn.

Het is tijd om bewust te kiezen voor echte voeding, voor onszelf te zorgen en te genieten van de voordelen van een gezonde leefstijl. Laten we de uitdaging aangaan en de eerste stap zetten op deze reis naar welzijn en vitaliteit. 

Hoe ervaar jij jouw voedingspatroon en leefstijl. Valt er nog iets te veranderen of ben je helemaal tevreden. Super dnakbaar wanneer je een reactie achterlaat!

Liefs Marsha

Reacties

Reageren

Laatste blog artikelen

Transformatie Liefdevolle woorden van Madelyn
Transformatie Liefdevolle woorden van Madelyn

door Marsha van Doorn - 10 oktober

Adoptie
Adoptie

door Marsha van Doorn - 10 september

Familie opstelling; Donut maakt het duidelijk
Familie opstelling; Donut maakt het duidelijk

door Marsha van Doorn - 10 augustus