Jeugdhulpverlening

 

Ik ben Marsha en met een rijke ervaring in de jeugdhulpverlening, wil ik graag ondersteuning bieden aan het gehele gezin. Mijn benadering kenmerkt zich door liefdevol, duidelijk en oprecht te zijn. Mijn kracht ligt in het systemisch werken, waarbij ik aandacht schenk aan alle betrokkenen. Ik bekijk de problematiek integraal, met oog voor de nuances die elk gezin uniek maken. Ik richt me op gezinnen die openstaan voor verandering.

Omdat iedereen uniek is, bied ik hulp op maat aan. Of het nu in de vertrouwde thuissituatie is, op school, of in de praktijk. Mijn begeleiding, behandeling en coaching zijn gericht op kinderen en gezinnen die, door diverse omstandigheden, vastlopen of waarbij de ontwikkeling stagneert.

Mijn benadering omvat gesprekken, mogelijk aangevuld met NEI, familieopstellingen en creatieve methodieken. Ik geloof dat deze diversiteit aan benaderingen de sleutel is tot effectieve hulpverlening. Samen met het gezin zoek ik naar een vorm van begeleiding die naadloos aansluit bij hun behoeften en situatie.

 

 

WERKWIJZE

Begeleiding Jongeren

Je bevindt je midden in de ontdekkingsreis naar volwassenheid, een periode vol nieuwe ervaringen en emoties. Soms lijkt het alsof je hoofd overvol is en de situatie niet meer te overzien is. Misschien voel je je belemmerd door de wereld om je heen, teleurgesteld, boos, verdrietig, eenzaam of onbegrepen. Het is oké om je zo te voelen. Soms proberen we onszelf te beschermen tegen pijnlijke emoties, maar juist die gevoelens verdienen het om erkend te worden.

Bij onze behandeling/begeleiding omarmen we een holistische benadering. We combineren creatieve activiteiten en spel met gesprekken, omdat ik geloof in de kracht van expressie. Door gebruik te maken van materialen zoals potloden, stiften, verf, papier en/of spelletjes, kunnen we jouw innerlijke wereld tot leven brengen.

Samen gaan we dieper in op jouw gedachten, gevoelens en behoeften. Het is een ontdekkingsreis naar jezelf, waarbij elk creatief moment een kans biedt om te groeien, te leren en lief voor jezelf te zijn.

Met deze benadering wil ik niet alleen je persoonlijke ontwikkeling bevorderen, maar ook ruimte creëren voor plezier, ontspanning en zelfontdekking.

Onthoud dat jij de kunstenaar bent van jouw eigen leven, en ik ben hier om je te ondersteunen en wie weet, te inspireren!

 

Begeleiding kinderen

Ieder kind verdient het om gelukkig te zijn, de wereld te ontdekken en vooral volop te kunnen spelen. Als jullie merken dat jullie kind niet zo lekker in zijn/haar vel zit, wil ik graag samen met jullie kijken, naar wat er aan de hand is.
Emoties kunnen soms vastzitten in het lichaam, daarom is het belangrijk om niet alleen te praten over problemen, maar ook om te ervaren en te creëren.
Tijdens onze afspraken maken we o.a. gebruik van creatieve methoden. De tekeningen en werkjes worden ingezet om met jullie kind in gesprek te gaan en zo samen op een speelse en actieve manier tot inzichten te komen.
Jullie betrokkenheid als ouders is van onschatbare waarde. Samen willen we er uiteraard voor zorgen dat het weer goed gaat met jullie kind. De afspraken kunnen plaatsvinden in de veilige en warme sfeer van de praktijk, of in overleg op school of thuis.

Door creativiteit in te zetten kunnen we problemen tot uitdrukking brengen, eigenheid ontdekken en veranderingen bewerkstelligen. Het uiteindelijke doel is om de ontwikkeling van jullie kind te stimuleren en hem/haar weer te laten stralen.

 

 Ouderbegeleiding

Het ouderschap is een prachtige reis vol uitdagingen en verrassingen. Soms kunnen deze uitdagingen echter overweldigend lijken en kunnen we ons afvragen hoe we het beste kunnen omgaan met bepaalde situaties.

Tijdens ons eerste gesprek bespreken we waar je/ jullie tegenaan lopen en wat je het liefst wil veranderen. Ik geloof dat je als ouder een onmisbare rol speelt in het leven van jullie kind(eren). Je brengt niet alleen jezelf mee, maar ook je ervaringen, emoties en unieke persoonlijkheden.

Door samen te werken aan het verkrijgen van inzicht in je eigen gedrag en emoties, kun je bewust kiezen om veranderingen aan te brengen. Dit zal niet alleen leiden tot een meer natuurlijke manier van opvoeden, maar ook tot meer plezier en voldoening in het ouderschap. Je zal merken dat je meer vertrouwen krijgt in je rol als opvoeder.

Of de afspraken nu plaatsvinden bij je thuis of op een andere locatie, samen nemen we de tijd om je vragen en situaties te bespreken. De ouderbegeleiding is erop gericht om je te ondersteunen bij het (her)ontdekken van je eigen kracht als ouder, zodat je op een authentieke en liefdevolle manier invulling kan geven aan de opvoeding van jullie kind(eren).

Ik kijk ernaar uit om samen met jou/ jullie op deze bijzondere reis te gaan en jou/ jullie te helpen om weer meer jezelf te zijn als ouder(s).

 

Vergoeding

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar is het mogelijk dat de behandeling volledig vergoed wordt via de gemeente. Je ontvangt geen facturen. Voor meer informatie, neem contact met mij op.