Marsha

Over mij

“Ik leek net een kameleon

Ik doe mijn wandelschoenen aan, trek de veters precies strak genoeg aan. Ondertussen staat onze kwispelende Boots  (hond) naast me. Ik vraag haar op een enthousiaste toon of ze mee gaat!! Wanneer we het bos in lopen merk ik stap voor stap dat mijn lichaam ontspannen raakt. Ik voel de wind op mijn gezicht, de warmte van de zon of juist de druppels van de regen. Mijn mondhoeken gaan iets omhoog en een glimlach verschijnt op mijn gezicht. Heerlijk om op deze manier de dag te beginnen!

Dit gevoel heb ik niet altijd gehad....

Ik groeide op in een liefdevolle omgeving, maar durfde bij niemand helemaal mezelf te zijn. Met sommige mensen deed ik creatieve dingen, met anderen ging ik op stap of dronk ik gezellig thee. Ik leerde mezelf aan om te doen wat ik dacht wat anderen van mij verwachtten en had niet een 'eigen kleur'. Ik leek net een kameleon en mezelf uitspreken over wat ik belangrijk vind, waar ik energie van krijg en waar ik plezier uithaal, durfde ik niet te delen. Gedachten als 'Wat zouden ze wel niet van me denken' en 'Ik kan beter maar normaal doen' schoten geregeld door mijn hoofd. Het aanpassen aan andere mensen, situaties en alert zijn op signalen die anderen lieten zien, koste natuurlijk veel energie. Ondertussen kreeg ik allerlei kwaaltjes (hooikoorts, spijsverteringsproblemen, blaasontstekingen, longproblemen etc.) De dokter stelde de diagnoses, echter werd er niet naar de oorzaak van de klachten gekeken. Ik kreeg medicatie en dat was het. De lichamelijke klachten werden steeds heftiger. Dit duurde zo een paar jaren….totdat ik op een gegeven moment op mijn werk achter mijn laptop zat en mijn vingers over de toetsen zag bewegen, maar ik voelde ze niet meer. Hoe kon dit?

Ik ging naar de huisarts vertelde mijn verhaal en de klachten die ik ervaarde. Hij gaf me terug dat hij voor zich een energieke vrouw zag die een verhaal schetste van een oververmoeide vrouw, die het eigenlijk allemaal niet goed meer wist…. Ik denk dat op dat moment het kwartje viel. Ik kon me naar buiten toe goed verwoorden en beter voordoen dan dat het van binnen met me ging. Ik belande in een burn-out.

Na geruime tijd nauwelijks iets te kunnen doen. Ging ik in gesprek met een hulpverlener. Eigenlijk wist ik niet goed meer wat ik wilde. Ik kon vooral de dingen benoemen die moesten en die van mij verwacht werden. Hierdoor ben ik op zoek gegaan naar een hulpverlener die meer gevoelsmatig met mij aan de slag ging. Ik raakte meer geïnteresseerd in voeding. Ik besloot me aan te melden voor een opleiding gericht op voeding. De NEI-opleiding kwam door een vriendin op mijn pad. Hier heb ik geleerd mijn intuïtie weer te gebruiken en meer te vertrouwen op mezelf. Ik ben vervolgens gestopt met mijn baan in loondienst om volledig te gaan ondernemen. Dit was echt een enorme stap en met klotsende oksels heb ik die financiële zekerheid  opgegeven.

Ik geniet NU met volle teugen van mijn leven en doe de dingen waar ik energie van krijg en reageer vanuit wie ik ben! Wanneer er een kwaaltje opduikt dan wil ik de kern weten en ga ermee aan de slag. Heerlijk om de regie over mijn eigen leven te hebben.

Dit is helemaal Marsha!

 • Ik ben super eigenwijs en op mijn eigen wijze geef ik invulling aan ieder coachingstraject. Ik ga samen met mijn klant op zoek naar de kern van het probleem. Dit doe ik door goed naar mijn gevoel te luisteren, met humor tijdens een afspraak, op basis van vertrouwen en door écht de tijd te nemen! Het liefst zonder al te veel papieren gedoe.
 • Ik kijk naar wat wel kan en hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen. 
 • Ik ben allergisch voor het denken in hokjes en “stickers” plakken op mensen. Hetgeen wat anders is, maakt ieder mens juist authentiek.
 • Ik vind nieuwe dingen leren helemaal geweldig. Ik kan daar zo blij van worden! Ik kan er dan enthousiast over vertellen tegen iedereen die het horen wil! 
 • Over de tools die ik ontvang tijdens de opleidingen en cursussen die ik gedaan heb, schenk ik een “Marsha” sausje. We hoeven tijdens het traject niet hele protocollen of stappenplannen af te lopen als dit niet nodig is. Ik pak erbij wat passend is en dat is voor iedereen anders.

Visie

Door druk te zijn met wat anderen van je denken of verwachten. Leef je het leven van de ander! Ik ben ervan overtuigd dat dit anders kan. Door de focus op jezelf te leggen en te onderzoeken wat maakt nu dat je zo druk bent met alles en iedereen? Heb je de keuze om je gedrag te veranderen. Hoe meer je kiest voor het leven dat bij je past, hoe meer je geniet, energieker je bent en hoe meer ontspannen je kunt zijn.  Waardoor je dus (meer) jezelf kan zijn! 

Leuke weetjes

 • Ik ga al ruim 20 jaar iedere vijf weken naar de nagelstyliste om van mijn nagels mooie kunstwerkjes te maken. Iedere keer is het weer anders. Ik denk dat ik alle kleuren van de regenboog inmiddels gehad heb en verschillende lengtes!! Daarnaast veel glitter, een nagelpiercing, gekleurde steentjes of mooie bloemetjes zijn erop mijn nagels geschilderd! 
 • Ik word blij van kleurrijke kleding en ik ben van mening dat er altijd nog wel een jurkje, sjaaltje of vest ontbreekt aan mijn collectie...
 • Mijn favoriete drankje tijdens carnaval is Flugel.
 • Ik vind het super gezellig om Monopoly, ski-bo of 31-en te spelen met mijn partner, dochter en stiefdochter.
 • Alle 4 mijn ouders hebben bijgedragen aan de persoon die ik ben geworden. Mijn biologische ouders hebben mij het leven gegeven en mijn naam (klik hier voor de blog over mijn naam). Mijn adoptieouders hebben mij opgevoed.
 • En ik kan ontzettende lekkere Tiramisu maken.