Familie opstelling; Donut maakt het duidelijk

Familie opstelling; Donut maakt het duidelijk
10
augustus

Donut is aanwezig!

Donut onze hamster is tijdelijk verhuisd naar mijn praktijkruimte. Overdag graaft ze zich helemaal in en is ze in diepe rust. ‘s Avonds is ze lekker actief. Ze rent rond in haar rad, klimt over haar laddertjes, in en op haar kokosnoothuisje die aan de bovenkant van haar hok bungelt.

Door haar voorspelbare gedrag durfde ik het wel aan om haar opvallende grote houten kooi in mijn praktijk te zetten.

Maaike komt binnen en ik geef aan waarom er een kooi in de ruimte staat. Ze vindt het helemaal prima. Daarna bespreken we de vorige sessie. Ze vertelt me dat ze gemerkt heeft dat ze meer bij zichzelf kan blijven. Meer vanuit een volwassen positie kan reageren en zich vrij voelt om bepaalde keuzes te maken. Echter ergens zit nog iets… ze twijfelt over haar gevoel met betrekking tot een gesprek dat ze eerder met iemand heeft gehad. Ze  vraagt zich af of haar gevoel wel oprecht is…. Misschien te voorbarig geweest?? Daarnaast geeft ze aan dat ze iemand is van in actie komen. Als ze iets bedacht heeft dan moet er meteen uitvoering komen. 

We gaan het opstellen!

Ik pak mijn mooie ronde mand erbij. Maaike pakt een poppetje voor zichzelf en zet deze neer. Ze pakt vervolgens een poppetje dat representant staat voor haar moeder. We mogen de verbinding tussen Maaike en haar moeder opstellen. Deze verbinding heeft pijnlijke emoties moeten doorstaan. Voor al die emoties (sommige te duiden en andere niet) pakt zij een symbool. Bij het laatste symbool weet ze dat het voldoende is.  Ik vraag of er nog iets ontbreekt. Een familielid ontbreekt.

Maaike wil oplossen datgene wat er speelt tussen moeder en het andere familielid. Ze wil onbewust (wat nu dus bewust gemaakt is) zorgen dat de verbinding tussen deze 2 mensen herstelt.

Dan lijkt het alsof er een koffiebonen maler aanstaat. Ik hoor het ergens op de achtergrond en geef er in eerste instantie geen aandacht aan. Het blijft aanhouden. Ik kijk naar het hok en zie daar Donut als een dolle stier rennen in zijn rad. We spreken er even over, moeten lachen en dan willen we weer terug naar de opstelling gaan. Echter blijft ze maar door rennen…. Pff balen zeg!

Dan vraag ik Maaike; ga je te snel? Mag je jouw eigen tempo aanhouden? Maaike kan het plaatsen. Donut stopt met rennen en gaat eten… en haar holletje weer in. De rest van de sessie hebben we haar niet meer gezien of gehoord! 😊

Maaike voelt zich verantwoordelijk voor anderen volwassenen en ze beseft dat ze dit niet is!!! Ze mag op haar eigen tijd en tempo haar eigen proces lopen en de anderen hun eigen proces gunnen.

Dit voorbeeld laat blijken dat je tijdens een opstelling soms op grappige manieren gewezen wordt op hetgeen waar we bewust van mogen worden! Alles is informatie!!

Zijn er in jouw leven ook zaken waar je je vinger niet op kunt leggen? Dingen die je niet ziet? Of eerlijk is eerlijk…. niet wil zien?

Verlang jij er naar om je vrijer te voelen? Om meer energie te hebben? Te genieten? Of überhaupt te weten waar je van geniet?? Wil jij keuzes maken die helemaal bij je passen?

Durf je aan te kijken wat voor je neus staat? Ben je er helemaal klaar mee dat je iets anders doet dan wat je zou willen? Ben jij er klaar mee het leven van een ander te leven!

Laat je liefdevolle reactie achter onder deze post! 

Liefs Marsha

 

 

Reacties

Reageren

Laatste blog artikelen

Transformatie Liefdevolle woorden van Madelyn
Transformatie Liefdevolle woorden van Madelyn

door Marsha van Doorn - 10 oktober

Adoptie
Adoptie

door Marsha van Doorn - 10 september

Familie opstelling; Donut maakt het duidelijk
Familie opstelling; Donut maakt het duidelijk

door Marsha van Doorn - 10 augustus