Voedings coaching


Voedingscoaching

Achter de Traditional Chinese Medicine (TCM) zit een holistisch mensbeeld. Lichaam, geest en emotie vormen hierin een eenheid. De Chinese voedingsleer volgens de TCM is geen dieet. Het is een andere kijk op voeding.
Je kan voedingscoaching inzetten om gezondheidsklachten te voorkomen of wanneer je last hebt van o.a. spijsverteringsproblemen, overgewicht, ondergewicht, kouwelijk voelen, vermoeidheid.
Voorafgaand aan het voedingsconsult is het van belang om een voedingsdagboek bij te houden. Dit kan ik je mailen of naar je opsturen. Hierdoor krijg je inzicht in jouw voedingspatroon.
Tijdens het consult zal ik uittesten welke voeding je versterkt en verzwakt. Tevens kan uitgetest worden wat je gezonde gewicht is. Ik kan je adviseren welke voeding je kan behouden en wat je kunt aanpassen binnen je huidige voedingspatroon. De Chinese voedingsleer is toepasbaar voor iedereen. Waarna je de adviezen kan gebruiken in je eigen situatie. Je gaat experimenteren met voeding en leert te vertrouwen op je gevoel, waardoor je de juiste keuze maakt, wat gezond is voor jouw lichaam. Je hoeft dus geen moeilijke gerechten te bereiden. Voeding die afgestemd is op jou persoonlijk en in jouw persoonlijke situatie.
Dit geeft rust waardoor je kan ontspannen en weer kan genieten van voeding!

We kunnen eveneens kijken of de problemen die je rondom voeding ervaart te maken hebben met een onderliggende emotionele blokkade.

Doorgaans zijn voor voedingscoaching 3 á 4 consulten nodig.